annelieke.reismee.nl

Tasmanie

Zondag 4 juli ‘s ochtends uitgecheckt in het hostel en het shuttle busje genomen naar het vliegveld. Bij het inchecken bleek mijn backpack maar 13.5 kilo! En dat voor 2 maanden! Om 16.30 het vliegtuig in en 17.45 waren we alweer in Hobart, Tasmanie. Naast ons in het vliegtuig zat een echte Tassie man die ons een lift aanbood naar het hostel. Scheelde ons weer een paar dollars en tijd. In het hostel aangekomen kregen we ook nog een 2pers kamer helemaal gratis. Wat zijn de mensen in Tasmanie toch aardig.

Maandag was de eerste dagtour van de drie: Wineglass Bay in Freycinet National Park. Onderweg gestopt bij Kate's Berry Farm waar je verschillende soorten jam kon proeven en kopen. In Freycinet NP eerst een wandeling gemaakt naar Wineglass Bay look out. Daarna nog 3 mooie plekken gezien: Cape Tourville, Sleepy Bay en Honeymoon Bay. Het was deze dag echt ontzettend mooi weer, strak blauwe lucht en lekker zonnetje. Dus goed weer ondanks dat het winter is. Bij Sleepy Bay zelfs nog dolfijnen gezien.
Dinsdag weer vroeg op voor de tweede dagtour: Mount Field & Tassie Devils. Eerst naar Mt Field NP waar we drie wandelingetjes hebben gemaakt: Russel Falls, Lake Dobson (waar normaal rond deze tijd sneeuw zou moeten liggen maar nu niet) en de Tall Trees Walk (met de langste bomen van Australië). Na het NP zijn we nog langs een wildlife sanctuary geweest. Hier Tasmanian Devils, kangoeroe's, wombats, papegaaien, wilde platypus, koala's en eastern quoll gezien. Tijdens de wandelingen zouden er ook al platypus gespot kunnen zijn, maar deze niet gezien, wel een paar wilde pademelon (soort walibies). Als afsluiter van de tour nog naar Mount Wellington, met een prachtig uitzicht over de stad Hobart. Het was wel enorm koud hier omdat het gigantisch hard waaide.
Woensdag de laatste dagtour: Port Arthur. Eerst gestopt in Richmond, waar we ons een uur lang moesten vermaken terwijl er echt niks te doen was. Daarna naar Port Arthur. Onze gids vond het leuk om om de 10 meter te stoppen en een verhaal te gaan vertellen, compleet met plaatjes. In Port Arthur konden we zelf rondlopen door de ruines en wat gerestaureerde huisjes van wat 100 jaar geleden een gevangenis dorpje was. Op de terugweg nog gestopt bij Tasman Arch en Devils Kitchen.

Donderdag gingen we een auto huren om naar het noorden van Tasmanie te rijden. Ook ik ben dit keer achter het stuur gekropen. Wat aardig goed ging, op een paar kleine dingetjes na, maar ach. In Devonport aangekomen, zo'n 300km van Hobart kwamen we erachter dat de twee rechtse deuren niet op slot gingen. Nouja niks aan te doen, spullen maar in de achterbak gedaan die wel gewoon op slot ging. Deze nacht geslapen in Launceston. Hier liep een enorme dikke kat rond en in de keuken hing een briefje dat je de kat niet mocht voeren omdat hij op dieet is. De volgende ochtend even de ‘stad' in en daarna teruggereden naar Hobart.
Zaterdagochtend 10 juli heel vroeg op (4.30) om het vliegtuig naar Melbourne te halen. Eigenlijk zouden we deze avond (vanavond dus) om 20.00 een bus hebben naar Adelaide, een rit van nog eens 11 uur. Maar een paar dagen geleden hadden we bedacht dat we geen zin hadden om eerst 10 uur te wachten in Melbourne en daarna nog zo lang in de bus. Dus hadden we toen maar een vlucht geboekt, zodat we dezelfde dag om 16.00 nog in Adelaide zouden aankomen. Beter verwend dan verwaarloosd zullen we maar zeggen. Dus toen we in Melbourne aankwamen hebben we nog 6 uur op het vliegveld gezeten en daarna een uur in het vliegtuig en toen waren we in Adelaide!

Wordt vervolgd ;)

Foto's: http://picasaweb.google.com/104732837781497557393

Tjitske

Alweer; leuke foto's en leuk verhaal! :D(volgens mij zien jullie ieder plekje van australie en omgeving :) ) Als het goed is zit je nu in een camper? Hoe is dat? :D

Chantelle

Beetje late reactie an!! Maar weer leuk avontuurtje hoor. Hahah super grappig van die kat!

En goed dat ej ook heb gereden haha hoe was dat, lekker links rijden :P

Ben benieuwd naar het vervolg hoor!