annelieke.reismee.nl

Sydney & Hong Kong

Inmiddels ben ik alweer veilig thuis, maar het laatste deel van de reis kan ik jullie natuurlijk niet onthouden ;) Dus bij deze, het aller laatste verslag van mijn geweldige avontuur!

Woensdag 1 september ben ik eerst ‘s ochtends mijn propvolle koffer en weekendtas gaan ophalen bij het reisbureau waar Suus stage heeft gelopen. Heerlijk sjouwen met de zware koffers door Sydney. Terug in het hostel al onze spullen uitgepakt, uitgezocht en weer opnieuw ingepakt. Wat was het een zooi. Uiteindelijk is het allemaal gelukt (de inhoud van een koffer en een backpack in 1 koffer krijgen). Toen zijn we naar Bondi Junction gegaan, de wijk waar we gewoond hebben en ik stage gelopen heb. Even langs m’n stage gegaan en nog wat gaan drinken met m’n stagebegeleidster. Daarna wat rondgelopen, foto’s gemaakt en geshopt in het vertrouwde Westfield. Ook nog lekker gegeten in de food court, wat ga ik de Sumo Salad missen! Vervolgens naar Bondi Beach, waar het helemaal uitgestorven was. Wat een verschil met de zomer! Daarna terug gegaan naar het hostel en ’s avonds boven backpackerbudget uiteten bij Hurricane’s in Darling Harbour.

Donderdag in de ochtend naar Paddys Market en daarna naar Darling Harbour. ’s Avonds ook weer gegeten in Darling Harbour bij Criniti’s.
Vrijdag de aller-aller-laatste dag in Sydney. Per ongeluk uitgeslapen tot 11 uur. Daarna geshopt rond Townhall en rond 3 uur naar Circular Quay gelopen om nog 1 keer de Opera House en de Harbour Bridge te bewonderen. Ook nog een rondje gelopen door The Rocks. ’s Avonds gegeten in de Scary Canary, de bar van het hostel. Midden in de nacht, om 4 uur, ging de wekker. Tijd om Sydney definitief te verlaten. Met de taxi naar het vliegveld gegaan. Hier deden ze gelukkig niet moeilijk over onze bagage, koffer was iets te zwaar en handbagage was veel. 9 uur later kwamen we aan op Hong Kong airport. Hier hadden we wat moeite met het vinden van het shuttle busje naar het hotel. Na veel gezoek bleek dat we gewoon in de aankomsthal moesten wachten. In het hotel werden we overspoeld met luxe, dat waren we niet meer gewend na 3 maanden backpacken. Om ongeveer half 5 zijn we in het hotel aangekomen en hebben de rest van de dag doorgebracht in het aangrenzende outlet winkelcentrum. Niks gekocht, toch geen ruimte voor.
Zondag naar Disneyland Hong Kong! Met de metro er naartoe gegaan. Hele leuke dag gehad met onze Disney vrienden. Het was wel gigantisch heet, dus de binnen attracties met sterke airco waren van harte welkom. Het park was kleiner dan in Parijs, maar groot genoeg om je een dag te vermaken. Compleet met parade en shows. Ook is het een stuk betaalbaarder. De enige achtbaan, de Space Mountain, was dicht, die moest enger gemaakt worden voor Halloween. Maar dat vond ik niet zo erg.

Maandag met een hele lange kabelbaan een berg op gegaan om daar een Boeddha te bewonderen. Daarna naar ‘Hong Kong city’. Hier was het ook zo ongelooflijk heet, dat het rondlopen in de stad niet meer zo leuk was. Dus zijn we maar de verkoeling gaan opzoeken in een shopping mall. ’s Avonds weer naar het vliegveld, ook deze keer gelukkig geen problemen met de bagage. Wel was er een probleem met het vliegtuig. Hierdoor moesten we naar een ander vliegtuig, gevolg: 2 uur vertraging. Het viel dus gelukkig mee. Ook meteen broodjes en drinken gekregen bij de gate waar we nog 2,5 uur moesten wachten. Na een vlucht van 11,5 uur (iets sneller gevlogen dan normaal vanwege de vertraging), die redelijk snel is gegaan door slapen en tv kijken, aangekomen in Amsterdam. Hier stond een heel ontvangst comité mij op te wachten compleet met spandoek en borden. Ook thuis zijn er de hele dag mensen langs geweest. Erg leuk om zo thuis te komen! Bedankt nog iedereen hiervoor en voor de kadootjes die ik gekregen heb!

Foto's Sydney

Foto's HongKong en Schiphol