Nieuw Zeeland - Zuider Eiland
Zaterdag 12 juni moesten we vroeg opstaan om de boot naar het Zuider eiland te halen. De boottocht was niet heel bijzonder. In Picton aangekomen weer op de Kiwi bus gestapt naar Nelson. Doordat we 2 nachten in Wellington waren gebleven hadden we nu een andere bus met een aantal nieuwe mensen en een andere buschauffeur, JP. JP had gezellig zijn neefje McLovin (ja zo heettie echt) meegenomen. Ook introduceerde hij wat nieuwe activiteiten in de bus, waaronder DJ competitie, iedereen mocht dan 3 nummers kiezen van z'n ipod en deze laten horen aan de rest van de bus. Helaas pindakaas heb ik geen Ipod, dus kon de bus niet meegenieten van Guus, Marco en onze andere Nederlandstalige helden. Ook was er het ‘ Dick of the Day' t-shirt, voor degene met de domste actie van de dag. In Nelson boodschappen gedaan en geslapen in het YHA, zelfs nog even gepingpongd daar. De volgende ochtend weer de bus in op weg naar Westport. Onderweg gestopt bij Lake Rotoiti, waar een paar gekken nog zijn gaan zwemmen in het ijskoude water (er lag sneeuw!). Weer in de bus verder gereden naar Westport, op de bus nog gespeed-date en me zelfs ingeschreven om te gaan skydiven in Franz Josef, de 1na mooiste plek ter wereld om te skydiven, na de Mount Everest.
Maandag ochtend weer de bus in op weg naar Lake Mahinapua. Eerst gestopt om een wandeling te maken langs een kolonie zeehonden. Het had geregend waardoor het op de berg erg glad en modderig was. Suus is hier nog uitgegleden, samen met nog wat mensen uit de bus. Daarna nog gestopt bij de Punakaiki Pancake Rocks and Blowholes, hier komen de golven zo hard tegen de rotsen dat het water helemaal omhoog spuit door de gaten in de rotsen. Hier wat gegeten en nog een wandeling gemaakt. Suus was nog haar portemonnee vergeten op de wc in het cafeetje, maar gelukkig heeft ze die weer terug. De laatste tussenstop was Greymouth waar we spullen zijn gaan kopen voor het feestje van die avond. Het thema was tight & bright (strak en kleurrijk). Ik had bij het Leger des Heils (ja echt) een geel tshirt gekocht met ‘Stockholm Sweden' erop en bij een andere winkel nog een grote groene bril en hawaii rokje. Later bleek het rokje voor kinderen te zijn en heb ik het maar als pruik gebruikt. Wat nog niet eens zo gek was, want niemand zag het als rok, maar gewoon als pruik. Het feestje was erg leuk en iedereen had z'n best gedaan op de outfits. Alleen hadden de 2 Koreanen het thema niet echt goed begrepen haha. Leuk feestje geworden! En maar goed ook, want de accommodatie was niet echt om over naar huis te schrijven.Het was ook inthe middle of nowhere en steenkoud.
Dinsdag alweer in de bus, richting Franz Josef. Daar aangekomen zijn we Fien en Marit weer tegen gekomen en hebben we de middag met hen doorgebracht in het hostel en het piepkleine dorpje. Weer even gezellig bijgepraat, 's avonds nog even in de bar gezeten en gekaart. Op tijd naar bed gegaan want de volgende ochtend stond skydiven op het programma. Woensdag was het dan zo ver: Skydiven! Om 10 uur werden we opgehaald met een busje en reden we naar Fox Glacier. Na een korte instructie en in een pakje gehesen gingen we het piepminikleine vliegtuigje in. Na een vluchtje van ongeveer 20 minuten ging op 4km (12000ft) hoogte het deurtje open en kwam er een gigantische wind naar binnen. Hierdoor kreeg ik een halve paniek aanval omdat ik geen adem meer kreeg. Ook zat m'n voet nog klem in het vliegtuigje, maar uiteindelijk toch eruit gekomen en met 200km per uur naar beneden gestort. De vrije val duurde 45 seconde en het was soms wel lastig om adem te halen. Maar die vrije val voelt niet echt alsof je heel hard naar beneden valt, het is ook veel minder eng dan je denkt. Het was wel echt super gaaf om te doen, had nooit verwacht dat ik het ooit zou doen, maar dan toch.
's middags zijn we met een shuttle busje naar de Franz Josef Glacier gegaan en daar 2 uur gewandeld in de vallei van de glacier. Waar ik nog de legendarische uitspraak: ‘gek he, hoe kan dat nou' deed, omdat we dachten dat de gletsjer veel dichterbij was, maar tijdens het lopen bleek dit toch wat verder te zijn.
Donderdag weer vroeg op, eerst naar Lake Matheson voor een korte wandeling. Later ook nog even gestopt bij de Thunder Creek Falls voor een foto. Net voor de aankomst in Wanaka ook nog even gestopt bij Lake Hawea voor een foto, echt een prachtig uitzicht daar. In Wanaka aangekomen ingecheckt in het hostel en even naar Lake Wanaka gelopen en het dorpje rond. 's Avonds lasagne gegeten in de bar van het hostel met Suus en Daphne (een ander Nederlands meisje die we hebben leren kennen op de Kiwi bus). Later ook nog een glaasje bubbels gedronken, wat erg lekker was!
Vrijdag naar Queenstown. In Wanaka eerst naar Puzzling World, er waren daar een aantal kamers met illusies en een doolhof. Onderweg ook nog gestopt bij het bungy center in Kawarau, de eerste bungy jump ter wereld. In Queenstown aangekomen eerst een groepsfoto gemaakt bij het meer, waarbij iedereen op elkaar moest gaan liggen (pech voor de ondersten). Ben alleen vergeten de foto te gaan bekijken. 's Avonds nog een drankje gedronken in de bar van het hostel met wat mensen uit de bus en nog een ‘shotjes theepot' in de World Bar. Zaterdag eerst een beetje uitgeslapen en 's middags met de gondola (kabelliftje) de berg op. Daar nog een luge ritje gemaakt. Dit zijn een soort kleine karretjes/skeltertjes waarmee je de berg af kan rijden (een stukje dan). Daar bleek maar weer dat ik erg van de extreme sporten ben: ik had mijn helm verkeerd om zitten?!. Daarna weer naar beneden met de gondola. In het dorpje, wat echt een wintersport dorpje is, een super grote en lekkere hamburger gegeten bij Fergburger. Waar ze de lekkerste burgers schijnen te hebben, wat wel kan kloppen want het was daar altijd druk! Aan het eind van de middag kwamen Marit en Fien weer even langs en hadden we afgesproken om 's avonds met hun en nog wat andere Nederlanders voetbal te gaan kijken in een bar. Gelukkig won Nederland, waardoor we met opgeheven hoofd naar huis konden.
Zaterdag alweer vroeg op, want we gingen naar Milford Sound. Dit schijnt 1 van de mooiste (zo nietde mooiste) plek ter wereld te zijn. Het was al snel duidelijk dat de buschauffeur van deze dag een beetje gestoord was. Zo vroeg hij: waar is het wandelpad? Zette de muziek aan en we hoorden: to the left, to the left. Waarop hij zei: ooh Beyonce knows! Beyonce Knowles HAHA. Nog meer aparte acties van de buschauffeur: zijn lievelingslied aller tijden: Hero van Enrique Iglesias. Het afsluitende lied van de dag: de wielen van de bus draaien rond (dan wel in het Engels) met alle bijbehorende effecten, waaronder; deur open en dicht en de ruitenwissers heen en weer. Helaas was het een bewolkte dag, waardoor we Milford Sound niet op zijn/haar mooist hebben kunnen zien. Maar dit komt sowieso niet zoveel voor met maar 100 zondagen per jaar. Wat heel leuk was, was dat we dolfijnen hebben gezien, 1 van de grootste soorten ter wereld. Ze zwommen erg dichtbij de boot, heel cool om te zien!
Vandaag een lange busdag, van Queenstown naar Christchurch. Onderweg gestopt bij twee prachtige meren: Pukaki en Tekapo. Bij deze laatste hebben we nog ‘decadent' geluncht met Yvette (nog een Nederlands meisje van de bus) want we hadden zomaar de keuze uit 5 soorten beleg! In Christchurch aangekomen afscheid genomen van Yvette en daarna met Marit en Fien even een paar souvenirwinkeltjes langs gegaan en wat gegeten.
En dat was Nieuw Zeeland dan alweer. Morgen vliegen we naar Sydney en woensdag van Sydney naar Fiji!
Zo echt een leuke reis aan het hebben zie ik! Ook echt hele mooie foto's zeg! Prachtig!
In Christchurch is in januari 2011 ook WK atletiek, al haal ik dat waarschijnlijk niet :P
Heel veel plezier nog, ook in Fiji, dat zal ook wel supermooi zijn!
Groetjes Iris
Ik vind toch nog steeds knap dat je het geskydived!
Heel veel plezier in Fiji! Zal idd wel supermooi zijn!
Heb eindelijk even tijd om je stuk te lezen en je foto's te bekijken! Maar heeft ook iemand dat t-shirt (Dick of the Day) aangehad? jij omdat je je helm verkeerd op had bijvoorbeeld? :P t lijkt me een geinige busschauffeur (alleen zietie er best anders uit dan ik em had voorgesteld! haha Die pruik/rok is iig geweldig en nick lijkt ook precies! hahah
En ik zie em! meneer de haas! Hij heeft zich vermomt als steen! Of is het een kadaver? :P
Er mooie foto's!
Hoe bevalt Fiji? :D
Hahahaha ann leuk evrhaal weer
Ik vind het echt zo cool dat je skydiving gedaan heb! lijkt me zo super eng wahha.
Ik ben ook wel benieuwd naar fiji idd en veel fotos daarvan maken he ahhaa
HUH hoe zit het eigenlijk met die ene foto groot en klein hoe kan dat nou weer :P