Living in the land down under
Vorige week donderdag zijn we weer eens gaan BBQen bij Bronte Beach. Heerlijk gegeten en gelachen, vooral om wij Nederlanders die Duits proberen te praten. En om deze fantastische grap: vraag aan een Duitser ‘Wat hangt er aan de waslijn?’ de Duitser zal vervolgens antwoorden ‘wass?’ HAHAHA. De rest van de grappen had je waarschijnlijk bij moeten zijn om het grappig te vinden, dus die zal ik jullie besparen, ohnee toch eentje; er stond nogal wat wind en wij hadden deze keer een rol aluminium folie van 10 meter meegenomen (vorige keer waren we die vergeten waardoor we niet normaal het vlees konden bbqen). Je raad het natuurlijk al, hoppa die hele rol rolt uit! Waardoor Nick vervolgens met een lange sliert folie bij de BBQ stond en wij het uitgierden. Nou goed, alle gekheid op een stokje, vrijdag was het weer een stagedag.
’s Avonds vroeg naar bed gegaan want zaterdag moest ik werken op een Expo. Dit was een expo voor internationale studenten waar ze informatie konden krijgen over universiteiten en opleidingen maar ook over visa enzo. En wij waren daar dan als travel agent, omdat de meesten natuurlijk ook willen reizen. Helaas was de opkomst nogal laag te noemen, we hebben ongeveer 4 mensen bij onze stand gehad haha. Ondanks dat was het wel echt een leuke dag en nog een leuk feitje: ik krijg er nog voor betaald ook! Na dit daverende succes ben ik met wat collega’s nog iets gaan drinken, later met Suus nog frietjes gegeten bij Wake Up hostel, dit was een beetje verkeerd gevallen dus ’s avonds thuis was het overgeven. We hadden ook gratis kaartjes gekregen voor een club, dit event begon al om 6 uur, wij kwamen daar om half 10 aan en toen was het al afgelopen en konden we met die kaartjes niet meer naar binnen. We moesten nu 25 dollar dokken om binnen te komen, dit vonden wij duidelijk geen goed plan en toen kregen we als nog VIP tickets waardoor we gratis naar binnen konden. Eenmaal binnen bleek ook dit een daverend succes, ahum, dus zijn we maar weer naar huis gegaan.
Zondag heb ik met Michelle, Mariska, Maud, Barbara en Kelly de Costal Walk van Bondi naar Coogee gedaan. Het was lekker weer dus perfect om langs de stranden te lopen. We dachten dat het een aardige wandeling ging worden dus de sportieve schoenen en flessen water zaten al in de tas. Uiteindelijk viel het allemaal reuze mee ‘oh is dit Bronte al?!’ ‘is dat daar Coogee al?!’ en konden we de walk gewoon op onze havaianas doen! Het was allemaal erg mooi en het water bij het ene strand nog blauwer dan bij het vorige, ik bleef dus maar foto’s maken. Onderweg nog even geluncht en bij Coogee de zee in gedoken en nog even op het strand gelegen. Helaas moest ik kort daarna alweer terug naar huis want ’s avonds was er een partycruise van de expo waar we kaartjes voor hadden gekregen. Eenmaal thuis als een gek douchen, omkleden en eten en de trein in richting Darling Harbour. Hier aangekomen viel de cruise een beetje tegen, het was wel leuk om de Bridge en Opera House zo te zien bij zonsondergang en alle lichtjes van de stad, maar dat heb je na een tijdje ook wel gezien. Ook werd het erg koud bovenop de boot, dus zijn we maar even binnen gaan zitten. Binnen was er een party aan de gang waar een aantal mensen als idioten aan het dansen waren, de rest van de avond hebben we ons dus vermaakt met het uitlachen van mensen.
Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag weer stage gelopen. Dinsdag kwam Wendy terug van haar reis en heeft ze nog een nachtje bij ons geslapen. De volgende dag moest ze helaas alweer terug naar België dus het bezoekje was kort maar krachtig!
Woensdagavond heb ik met Suus en Kim een vlucht geboekt naar Fiji!! Echt zooo cool! Gewoon een droombestemming, en ik ga erheen woohoo! Eind juni gaan we er een weekje chillen.
Donderdag ben ik met Susanne, Kimberley en Sandra gaan stappen in de Argyle. Vrijdag hebben we eerst uitgeslapen en later ben ik met Mariska, Kimberley, Sandra en Susanne naar Luna Park geweest. Dit is een soort kermis/pretpark in de haven van Sydney. Hier hebben we ons een paar uurtjes vermaakt met diverse attracties. ’s Avonds thuis zijn we op tijd gaan slapen want zaterdag stond er weer een tour op het programma: Port Stephens!
Zaterdag om half 7 vertrokken we van Stagehuis richting Central waar de bus ons zou ophalen. Eenmaal in de bus en alle andere mensen opgehaald te hebben gingen we eerst naar het Australian Reptile Park. Gelukkig hadden ze er ook andere dieren dan alleen maar reptielen. De kangoeroes en emu’s liepen er los rond dus heb ik nog leuk 2 kangoeroes gevoerd. Suus heeft uit pure wanhoop maar een emu gevoerd (wat ze heel eng vond, zie de foto) want alle kangoeroes rende bij haar weg haha. Verder waren er ook nog wombats, dingo’s, koala’s, walibi’s, spinnen en natuurlijk de reptielen. Na dit park reden we door naar Port Stephens om een cruise te maken en dolfijnen te spotten. En jawel, we hebben ze gezien!! Bij de eerste dolfijn begonnen Kim en ik nog enthousiast te gillen ‘kijjjjjjk’, later vonden we dit toch wat overdreven. Foto’s maken van deze beesten is niet heel erg makkelijk, ze springen namelijk steeds het water weer in. We hebben dus erg veel foto’s van het mooie water. Maar toch is het een paar keer gelukt en zijn de dolfijnen vastgelegd, we hebben dus bewijs dat we ze echt gezien hebben! Na de boottocht gingen we met 4WD de duinen in om te gaan sand boarden. Je gaat dan op een soort van snowboard/ skateboard zonder wielen zitten (ja zitten want staan is te gevaarlijk voor amateurs zoals wij) en zoeft de duinheuvel af. Beneden aangekomen zit het zand overal, maar dat mag de pret niet drukken. Het was echt hilarisch grappig om te doen en het is weer eens wat anders dan in de sneeuw. Hierna was het alweer tijd om terug te rijden naar Sydney.
Foto’s zijn weer te vinden op
Er komen vandaag of morgen nog meer foto’s bij!
Whahaha dat snowboarden op zand lijkt me echt zo grappig om te zien :P haha :D
Enn ik ben jaloers op je uitje naar Fiji (maar dat wist je al :P) haha!!!