annelieke.reismee.nl

Stage is begonnen!

Zondag hebben we eerst wat inkopen gedaan en daarna richting Bondi Beach, want het was weer heerlijk weer. Dit keer kozen we ervoor om op het gras te gaan liggen ipv het zand.
(Beschrijving Bondi Beach:
Boulevard (soort van)
Autoweg
Gras
Strand
Zee)

Er stond een lekker windje dus het was goed uit te houden op het gras, hierdoor was het niet nodig de zee in te gaan, en gelukkig want vanaf het gras moet je een stukje verder lopen dan wanneer je op het strand ligt ;)

Op de terugweg wederom langs de supermarkt om avondeten te kopen, we gingen voor spaghetti. Volgens Suus zat er in de saus ook wel vlees en groenten(??) dus die hoefden we niet te halen. Uiteindelijk dus spaghetti met alleen rode saus gegeten... lekker voedzaam dus weer, maar het was wel lekker!

S avonds heb ik nog een dvdtje gekeken en daarna gaan slapen want maandag was de grote dag natuurlijk.

Maandag was de eerste stagedag, ik hoefde pas om 12.00 te beginnen dus dat was lekker uitslapen. Op m'n stage aangekomen waren alle collega's (3 die dag) druk bezig klanten te helpen, dus ik kon meteen meekijken. Toen het wat rustiger was werd me uitgelegd hoe ik de internetkaarten kan ‘opwaarderen' en in het systeem zetten. Boven de agency is een internetcafé waar je een kaart voor moet hebben, op die kaart kun je geld zetten en dat komt dan weer overeen met de tijd dat je kan internetten (vrij logisch). Dus deze klanten kon ik in ieder geval al helpen. Verder heb ik ook nog wat andere dingen gedaan maar dat is niet zo boeiend om te melden.

Dinsdag de tweede stagedag. Weer iets erbij geleerd: banking report. De inkomsten/betalingen controleren en verwerken. S ochtends nog een soort van mini training/update over Fiji bijgewoond, er waren wat dingen veranderd in het aanbod naar Fiji en iemand kwam dat even vertellen met off course een heuse powerpoint.

Inmiddels heb ik me samen met Suus aangesloten bij een kookgroepje. Kookgroepje??? (jaaa ik hoor jullie denken). Kookgroep dus: het is zo dat er maar 1 keuken is en 40-50 studenten, kortom: chaos. Daarom heeft iemand ooit het geniale idee bedacht om kookgroepjes te beginnen. 1 iemand uit het groepje (of 2) kookt en de anderen (stuk of 6) schuiven gezellig aan en koken de volgende dag, of de dag erna, enz. ;)

's avonds kwam Barbara aan, er was nog even verwarring of ze wel in hetzelfde huis zou komen, maar opeens stond ze toch voor de deur!

Woensdag weer naar stage geweest, en s avonds voltrok zich een groot drama: REGEN :|
Het heeft gewoon de hele avond geregend en geonweerd, donderdag ochtend regende het weer (of nog steeds?), het is hier momenteel dus een fijne Hollandse zomer, achja voelen wij ons ook weer thuis.

Het inburgeren verloopt trouwens een beetje traag, telkens loop ik naar de verkeerde roltrap (als ik omlaag wil, sta ik bij omhoog) en als ik dan eenmaal de goede heb ga ik ook nog eens aan de verkeerde kant staan zodat er niemand meer langs kan... handig alles andersom! Om dan nog maar te zwijgen over het oversteken, geen idee welke kant ik op moet kijken! Wel heb ik vandaag een ‘Boost Vibe club card' gehaald. Bij de Boost hebben ze overheerlijke smoothies en sapjes en met de kaart kun je sparen voor een gratis drankje, jippie :D

Inmiddels is het vrijdagochtend en ik ga zometeen naar stage en daarna lekker weekend vieren!

Tot nu toe bevalt de stage me wel, collega's zijn aardig en het werk best leuk. Al kan ik nog niet zoveel doen omdat ik nog bijna niks weet. Het is wel heel interessant om van alles te lezen en te horen over de reizen die zoal worden aangeboden. En natuurlijk de lunchbreak: winkelen of in de zon zitten.

chantelle

klinkt weer super hoor an! Haha dat met de roltrappen en oversteken komt me bekend voor haha. Ik ben 1x op de verkeerde gaan staan, gelijk hart verzakking haha! Gelukkig is je stage ook leuk. Hier is het gigantisch koud!

Daphne

Hahaha dat wordt over 8maanden hier ook weer wennen aan alles andersom ;)

Liza

Yo Annie, is het weer inmiddels weer wat beter? Hier regent het vandaag ook, bluh! Huh ik snapo nix van dat kookgroepje, moet je nou koken voo 40-50 mensen??? Of een stuk of 6 en de rest eet niet mee? Nou geniet van je laatste uurtjes weekend!!