annelieke.reismee.nl

Darling Harbour & Bondi Beach

En daar ben ik dan nog maar een keertje, over een tijdje zal het wel wat langer duren voordat ik een verhaal schrijf, maar nu heb ik nog goede moed ;)

Gisteren ben ik even langs gegaan bij m'n stageplaats, waar ik maandag ga beginnen, om te kijken waar het was, Lucky me, ik hoef maar 5 minuten te lopen en dan ben ik er al :D dus geen onhandig OV ofzo!
Later op de dag zijn we naar Bondi Beach gegaan om even wat te eten (club sandwich ;) ) en wat winkeltjes te kijken, het zonnetje scheen lekker dus de foto's zien er lekker zonnig uit!

Bij thuiskomst werden we uitgenodigd mee te gaan naar de Mac, karaoke bar en stappen met een groepje waarvan de meesten zeer binnenkort alweer vertrekken. Dus snel omkleden en naar de metro/trein (wat hier rijdt is een kruising tussen die twee, voortaan zal ik wel gewoon ‘train' zeggen, zoals die hier ook echt heet). We hadden afgesproken in de Mac bij Darling Harbour, dit was nog niet zo makkelijk te vinden als je pas 3 dagen in Sydney bent haha. Maar uiteindelijk gevonden en heeeel goedkoop gegeten (€2,50 ofzo). Daarna gingen we op weg naar een karaoke bar, onderweg nog een hilarische straatact tegen gekomen (goh zeg wat hebben we gelachen...) toen weer verder gelopen, volgens mij hebben we heel Sydney doorkruist! Uiteindelijk bij de karaoke aangekomen, kregen we met z'n allen een kamertje toegewezen waar we gezellig konden gaan zingen, vooral de filmpjes op de achtergrond bij de liedjes sloegen alles! Hierna was het de bedoeling om te gaan stappen maar ik was zo slim geweest om in alle haast m'n ID niet mee te nemen, dus dat ging niet lukken.

Vandaag eerst een telefoon gekocht, een hele trendy Nokia 1661 (stoer he). Mijn Australische nummer (of Spaans zoals Suus steeds zegt, ‘ohja ik moet nog m'n Spaanse nummer doorgeven' ja altijd handig:p) is: 0061 4 1568 5823 (ik moet alleen nog uitvinden hoe die simkaart erin moet...)

Na deze aankoop de weg vervolgt naar het strand, heerlijk in de propvolle bus richting BONDI BEACH!! Het is hier vandaag 36 graden, dus het strand was een goed idee van ons, en zo dachten meer mensen. Het zeewater was trouwens enorm koud en de golven enorm hoog! Afkoelen ging dus prima.

En nu zijn we weer thuis, ik heb voor jullie even onze kamer op de kiek gezet, want daar zijn jullie natuurlijk razend benieuwd naar! Onze kamer bestaat uit een ‘woonkamer' en een ‘keuken' zoals we het zelf maar genoemd hebben. In de keuken hangt een raar luchtje die Suus omschrijft als ‘goedkope witte chocola'. We hebben al flink de allesreiniger in de strijd gegooid, maar de geur blijft. Ook heeft Suus zich flink uitgeleefd met de air wick luchtverfrisser!

Bedankt trouwens voor alle berichtjes! Jullie moeten mij ook maar een beetje op de hoogte houden van het leven in Nederland, vooral het weer ben ik erg benieuwd naar ;)
Door de achtergelaten berichtjes kan ik ook een beetje kijken wie dit nog leest haha.

Nu ga ik even eten, het menu van vanavond: nectarine, boterham Philadelphia en yoghurt, kortom, zeer culinair en erg Australisch!

Tjitske

Leuk verhaal! En wat een blauwe lucht! :O Hier is ook een hoop blauw/rood; alle koude ledematen, want het lijkt wel de noordpool :P Sneeuwt vandaag al een hele tijd en de gevoelstemp. is -15... dus wel een heel verschil in vergelijking met jullie... Dat witte zand hebben wij hier trouwens ook hoor; sneeuw ;).
Die foto met Joris is echt super grappig!

Marieke

Lieve meiden!
Leuk om de verhalen te lezen vanuit het witte en gladde NL. Ik had jullie wel op tv willen zien met Joris..(A) En Annie volgende x als Suus gaat bellen ff melden dat het bij mij 7 uur 's ochtends was hahah! Veel plezier en ik wacht op het volgende verhaaltje! Liefs Marieke

Iris

Klinkt echt super annie en aan de fotos te zien in het ook harstikke gezellig! Het lijkt wel een vakantie! Kan alleen de foto niet vinden van jullie kamer maar ik heb miss niet goed gezocht, zo ff verder zoeken :P

Lekker dat je zo dicht bij je stage woont zeg!

Ik lees elk verhaal hoor! Ben al benieuwd naar de volgende!

Succes op je 1e dag morgen!

Kus Iris

Iris

Oh ik had inderdaad niet goed gezocht, ik had op laatste fotos geklikt.

Maar ik heb ze nu gezien, prachtig! vooral de tuinkabauter

Daphne

Ik wil ook zon!!!!!

En als je graag op de hoogte gehouden wilt worden van het weer hier: koud, sneeuw, vriezen en glijden ;)

(al vond ik het zaterdag helemaal niet zo koud om te werken :D)