annelieke.reismee.nl

East Coast part 2

In het vorige verhaal was ik gebleven bij Fraser Island. Op zondag 22 augustus vertrokken we om half 8 vanuit Hervey Bay naar Fraser Island. Op Fraser aangekomen gingen we eerst naar Lake Basin, vervolgens een uurtje wandelen door het bos (met tourguide in spé Annie voorop) naar Pile Valley. Vanaf hier met de bus naar Lake McKenzie. Hier eerst lekker geluncht en nog een gigantische leguaan gezien. Daarna naar het meer. Echt super mooi was het: helder water en wit zand. Gelukkig was er ook een blauwe lucht (het schijnt dat het de laatste tijd om de dag had geregend). Erg veel foto's gemaakt en 2 uur later weer terug naar de bus. Halverwege de rit naar de accommodatie kwam iemand erachter dat hij z'n trouwring op het strand had laten liggen. Bus weer terug en hun gaan zoeken. Ze hadden de ring niet gevonden. Volgens de gids kon je beter 's nachts zoeken omdat je dan niet met je ogen zoekt. Hij zou die avond wel terug gaan om te zoeken. De gids had trouwens erg veel weg van de ‘vriendelijke reus'.
Maandag om 7 uur alweer aan het ontbijt. Hier hoorden we dat de ring niet gevonden was. We gingen deze dag naar de stranden aan de oostkant van het eiland. Eli Creek, Maheno Shipwreck, Champagne Pools, Indian Head en Pinnacles gezien. Bij de Champagne Pools hebben we nog leuke foto's gemaakt door in het zand ‘Fraser Island 2010' te schrijven. Onze medereizigers wilden ook meteen met onze creatieve uitspatting op de foto.
Dinsdag de laatste dag op Fraser Island. 's Ochtends naar Lake Wabby, een groen meer omringd door zandduinen. 's Middags naar Lake Birrabeen, wat veel mooier was dan verwacht. Weer was het zand zo wit en het water zo helder. Bijna net zo mooi als Lake McKenzie. Daarna nog een stuk over het strand gelopen naar de ferry. Er zaten gigantisch veel krabben op dit strand en het was ook erg drassig. Hierdoor zakte je soms uit het niets heel diep het natte zand in.

Woensdag om 10.30 de Greyhound genomen naar Rainbow Beach. Het hostel bleek hier tegenover de busstop te zitten dus dat was makkelijk. Even door het dorpje gelopen en een wandeling gemaakt naar een duin. Donderdag vroeg opgestaan, we werden om 7.00 opgehaald om dolfijnen te gaan voeren. Het was koud en het regende. Eerst gingen we met een bootje naar Tin Can Bay, waar een piepmini klein strandje was. Hier waren 2 dolfijnen naartoe gezwommen die je 2 visjes kon voeren. Niet heel bijzonder maar toch weer leuk om gedaan te hebben. Het was nog haasten om de bus van 10.00 te halen. Toch gelukt en op weg naar Noosa. Hier om 13.00 aangekomen, ingecheckt en met 2 Duitse kamergenootjes gaan winkelen in het dorpje. 's Avonds gegeten in het hostel, waarbij we gratis internet kregen.

Vrijdag 27 augustus de bus genomen naar Brisbane. 's Middags gewinkeld en een gratis boost gekregen vanwege een promotie actie, jammie! In het hostel hadden we 2 kaartjes gekregen voor een wedstrijd die avond. Na het eten dus naar het stadion. Suus had op internet opgezocht dat het een rugby wedstrijd was. In het stadion aangekomen bleken er geen palen te staan en de bal was rond, het was voetbal! Verdorie! Toch maar onze stoeltjes opgezocht achter het doel. De wedstrijd was niks aan en de supportersliederen waren hetzelfde als in Nederland. Na de eerste helft zijn we dan ook lekker terug naar het hostel gegaan. De wedstrijd was trouwens Brisbane-Wellington.
Zaterdag dierentuindag. Om 7.30 al naar het busstation om met de Greyhound naar de Australia Zoo (die van Steve Irwin) te gaan. Weer heel wat dieren gezien, ook een wildlife show met reptielen, slangen, vogels en natuurlijk een krokodil. Hoogtepunten waren ook het aaien van een koala en het voeren van 2 olifanten. Ook was er een krokodil genaamd Annie, geboren in 1988, toevallig he ;)

Zondag op naar Byron Bay. Hier rond de middag aangekomen en wat rondgelopen. Het was hier gelukkig beter weer dan in Noosa en Brisbane, warmer en een zonnetje. Aan het eind van de middag nog even op een terrasje gezeten, op internet en een wijntje gedronken met Etje in het hostel. Maandag gingen we naar Nimbin, om 10.00 opgehaald met een hippiebus. Na een uurtje rijden gingen we ergens bbqen en daarna naar een waterval. Vervolgens naar Nimbin, en wat een dorpje is dit. Echt een hippiedorp en vol met drugs, ‘happy high herbs'. Aparte figuren liepen er ook rond. We liepen met een Nls meisje en 2 Engelse jongens mee en na 10 meter had 1 van die jongens al een zakje wiet op zak. Even rondgelopen in het dorpje en naar het museum geweest. Ook nog een enkelbandje gekocht. Terug in Byron Bay zouden we gaan eten in een kroeg met het Nlse meisje. We hadden om half 6 afgesproken maar het ging pas om 7 uur open haha. Toen maar een pizza gehaald nog een wijntje gedronken in het hostel en alsnog naar de kroeg gegaan. We waren al gewaarschuwd dat je flink wat gedronken moest hebben om het daar leuk te hebben en normaal te vinden wat er allemaal gebeurd. Uiteindelijk viel het best mee en hebben we ons helemaal stuk gelachen om 2 jongens die enorm debiel aan het dansen waren. Echt hilarisch. Dinsdag de hele dag in de bus gezeten naar Sydney, van 11.00 tot 23.30. gelukkig was de bus zo goed als leeg waardoor we lekker de ruimte hadden.

De foto's staan weer op Facebook, achter de foto's van de vorige keer vanaf foto 74;)